Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, πρόσκληση...έκπληξη για τους ακροατές

Στις 13 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σε ολόκληρο τον κόσμο, τιμώντας την επέτειο ίδρυσης του Ραδιοφώνου των Ηνωμένων Εθνών από τον ΟΗΕ. (13 Φεβρουαρίου του 1946). Στο πλαίσιο της γιορτής, πλήθος εκδηλώσεων και αφιερωμάτων πραγματοποιούνται εντός και εκτός των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, σε εκατοντάδες πόλεις και χιλιάδες συχνότητες ολόκληρου του πλανήτη. H ΕΡΤ συμμετέχει στον εορτασμό με ειδικά αφιερώματα και μια πρόσκληση...έκπληξη για τους ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Μέσω τηλεφώνου, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να «εκπέμψουν» το δικό τους μήνυμα, εκφράζοντας την άποψη τους σχετικά με το τι σημαίνει για τους ίδιους το ραδιόφωνο.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να καλούν στο 210- 6015425 καθημερινά, από τις 12:00 - 15:00 και να πουν τι σημαίνει για αυτούς ραδιόφωνο.
Το μήνυμα που θα ηχογραφηθούν θα πρέπει έχουν διάρκεια μέχρι ένα λεπτό. Τα καλύτερα από αυτά θα ακουστούν ζωντανά, ανήμερα της γιορτής (13 Φεβρουαρίου). Εκτός από τα ηχητικά μηνύματα οι ακροατές μπορούν να γράφουν τις απαντήσεις τους στην επίσημη σελίδα της ΕΡΤ στο facebook.

Η θέσπιση της παγκόσμιας ημέρας είχε προταθεί το Σεπτέμβρη του 2010 από την Ισπανική Ραδιοφωνική Ακαδημία και έγινε αποδεκτή από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ουνέσκο στις 29 Σεπτέμβρη του 2011, για να επικυρωθεί στη συνέχεια και από την European Broadcasting Union.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ