Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Περιμένοντας τους καθηγητές Μουσικής

φωτο αρχ
Με αρωγούς τον φθινοπωρινό ήλιο και την ελπίδα για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αύριο, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 την πρώτη του μεγάλη συναυλία στους δρόμους και τις πλατείες της Σιάτιστας.

 Το σύνολο παραδοσιακής ορχήστρας έπαιξε τραγούδια και σκοπούς της πόλης και της ευρύτερης ζώνης της Δυτικής Μακεδονίας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι γονέων θέλησαν να ανοίξουν το δρόμο για να «ροβολήσουν» επιτέλους οι καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων σε όλα τα Μουσικά Σχολεία. Με το κεφάλι ψηλά, με όπλο την τέχνη είπαν το μεγάλο όχι σε όσους εθελοτυφλούν, σε όσους χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε όσους μεταφέρουν την ευθύνη σε άλλους.
        Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αλλά και όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας ζητούν να υπογραφτούν σήμερα οι προσλήψεις των καθηγητών μουσικής και από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το επιτελείο του. Είναι οι τελευταίες υπογραφές μετά από αυτές των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών. Το έγγραφο των προσλήψεων έφτασε στο εν λόγω υπουργείο στις 8 Νοεμβρίου 2013 και έκτοτε χάθηκε ανάμεσα στα εκατοντάδες έγγραφα που στοιβάζονται συνήθως στα υπουργεία. Χτες η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με σημαίνον πρόσωπο του Υπουργείου και το έγγραφο ξεθάφτηκε!!! Επιπλέον ενημέρωσε την πλειοψηφία των Μουσικών Σχολείων.
         Εμπρός, λοιπόν, δεν μένει παρά μία υπογραφή!!! Τα Μουσικά Σχολεία καλούν όλες τις δημοτικές αρχές, τις περιφερειακές διοικήσεις, τους βουλευτές και όλους όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό να πιέσουν με τον τρόπο τους για λύση του ζητήματος σήμερα!!!!! Ζητούν συμπαράσταση και αρωγή στο πολυδιάστατο εκπαιδευτικό έργο τους.
     Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί όλους όσους το στηρίζουν και υπόσχεται πολλές νέες καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες εντός και εκτός των τειχών της Σιάτιστας.

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κοζάνης

Προς αποκατάσταση της αλήθειας
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 το πρωί ξεκίνησε κατάληψη του προαυλίου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας από τους μαθητές λόγω κυρίως της έλλειψης καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων.
 Η Διευθύντρια του Σχολείου ακολούθησε όλη τη διαδικασία που προβλέπεται για τις καταλήψεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιούταν να δώσει κλειδιά στους μαθητές τη στιγμή μάλιστα που το κτίριο ήταν ήδη κλειστό και παρεμποδίστηκε η είσοδός της ακόμα και στο προαύλιο του σχολείου. Δεν εξαφανίστηκε, δεν παράτησε τους μαθητές και στα προσωπικά της τηλέφωνα δεν δέχτηκε καμία κλήση, όπως υποστηρίζουν ανώνυμοι γονείς σε δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
 Αντιθέτως, αφού ενημέρωσε  τους μαθητές, αποχώρησε από το δρόμο έξω από το σχολείο, όπου βρισκόταν μαζί με τους συναδέλφους της, μετά από 4 περίπου ώρες παραμονής (από 7:30π.μ. έως 11:15π.μ.) προκειμένου να ενημερώσει τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Βοΐου και την Υπηρεσία της, όπως όφειλε.
Η ΕΛΜΕ Κοζάνης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη Διευθύντρια και καταγγέλλουν κάθε ανώνυμο δημοσίευμα στο οποίο περιέχονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και ειδήσεις που θίγουν και συκοφαντούν συνάδελφο ενώ τέλος καταδικάζει για πολλοστή φορά την αδιαφορία του Υπουργείου για τον διορισμό εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΚοζάνηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ