Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο Μετεκλογικός Τελάλης του Βοΐου! 12-06-2014 (sierafm.gr)

Καλό Καλοκαίρι…( που δεν το βλέπουμε, αλλά να χαμε να λέγαμε).
Εκλογές τέλος… Τα κεφάλια μέσα…

Σιδεροκέφαλος ο Γιατρός (θα του χρειαστεί εδώ που τα λέμε)! Γιατί χωρίς σιδερένιο κεφάλι με τόσα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, τι να του κάνουν οι ασπιρίνες.  Και πρώτα και καλύτερα η διαχείρηση της καθημερινότητας με ελάχιστα κονδύλια που θα έχει στη διάθεσή του. Όχι ότι η Ορφανίδου είχε περισσότερα δηλαδή, αλλά ο Γιατρός δημιούργησε ένα κλίμα μεγάλων προσδοκιών με ελάχιστα χρήματα στη διάθεσή του, αλλά και μεγάλες προκλήσεις για το νέο ΕΣΠΑ που έρχεται.
Το καλό γι αυτόν είναι ότι η απερχόμενη Δήμαρχος έχει πληρωμένα όλα σχεδόν τα χρέη των παλιών Δημάρχων, και δεν θα χρειαστεί να ξοδεύει από τη ΣΑΤΑ, για να πληρώνει παλιές οφειλές.
Ωστόσο καλείται να αποδείξει ότι μέσα σε 5 χρόνια, (που είναι πολλά), θα κάνει πολλαπλάσιο έργο από μια Δημοτική αρχή 3,5 χρόνων, που έστησε ένα νέο Δήμο με πολλές ιδιαιτερότητες από το μηδέν, και άρχισε να δημοπρατεί έργα με δικές του μελέτες μόλις τον τελευταίο χρόνο.
Το στοίχημα λοιπόν για τον Κύριο Λαμπρόπουλο είναι αν θα καταφέρει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα πνοής μέσα στην επόμενη πενταετία, ξεπερνώντας «τα μερεμέτια»(όπως χαρακτήρισε τα έργα της Παναγιώτας Ορφανίδου), διατηρώντας παράλληλα το Δήμο οικονομικά εύρωστο, χωρίς χρέη προς εργολάβους και την τοπική αγορά!!
1949 ψηφοδέλτια διαφορά, βαρύνουν ακόμη περισσότερο την νέα δημοτική αρχή! Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος  στο στρατόπεδο του Γιατρού μιλούσε για ντέρμπι, αλλά τελικά το γενικότερο κλίμα της ανατροπής ισοπέδωσε και την Παναγιώτα Ορφανίδου.
Μεγάλη η πικρία της απερχόμενης Δημάρχου, που δεν της δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για το Βόιο της Καρδιάς της όπως το ονόμαζε στην προεκλογική της καμπάνια. Μάλλον τελικά αποδείχθηκε  «Άκαρδο »γι αυτήν και θα πρέπει τώρα να περιοριστεί στην αντιπολίτευση, έχοντας απεναντί της, τους συμμάχους Λαμπρόπουλο και Γκάση που χόρευαν μαζί την βραδιά της Νίκης.
Στα έδρανα του Δήμου και πάλι ο Μιχάλης Καραμπατζιάς.  Απαραίτητη η φωνή και οι γνώσεις του… Στα κρύα του λουτρού έμεινε ο Παναγιώτης Περπερής.. Στις ελογές του 2010 ήταν ο καταλύτης για την εκλογή της Ορφανίδου.. Η σύμπραξη όμως σε κοινό ψηφοδέλτιο τον άφησε εκτός εδράνων..
Τη μέθοδο Περπερή ακολούθησε ο Μανώλης Γκάσης, που λειτούργησε ως Δούρειος ίππος για την Ορφανίδου. Αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα, πως η κάθοδος Γκάση με κουτσουρεμένο ψηφοδέλτιο είχε συγκεκριμένο στόχο. Να οδηγηθεί ο Δήμος Βοΐου σεδεύτερη Κυριακή εκλογών, με το γνωστό αποτέλεσμα της σύμπραξης.
Πάντως στις εκλογές του Μαΐου, οι συμμαχίες ήταν πολλές, ενάντια στο Αντι Ορφανιδικό μέτωπο. Άλλωστε όπως ανέφερε και το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε την παραμονή της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, «δεν είναι τυχαίο που όλοι οι πρώηνΔήμαρχοι στο Βόιο υποστηρίζουν Λαμπρόπουλο».
Η Συμμαχία επετεύχθη στο Βόιο.. Η Ευθύνη αναλήφθηκε από το Δημήτρη Λαμπρόπουλοκαι τους συμμάχους- συνεργάτες του. Τώρα απομένει να αποδείξουν αν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης που τους έδωσαν οι πολίτες του Βοΐου για τα επομένα πέντε χρόνια.
Καλό έργο λοιπόν γιατί το έχει ανάγκη ο Τόπος Μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ