Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Φωτιές» άναψαν οι αναφορές του Δημήτρη Λαμπρόπουλου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου (kozan.gr)

12/6/2014
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, με το νέο δήμαρχο,  Δημήτρη Λαμπρόπουλου, να ασκεί σφοδρή κριτική σε μια σειρά από ζητήματα που προέκυψαν προεκλογικά, ενόψει και της ανάληψης των καθηκόντων του από τον Σεπτέμβριο.
Ο κ. Λαμπρόπουλος κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι προχώρησε στην πρόσληψη μιας υπαλλήλου με σύμβαση ύψους 14.995 ευρώ και με αντικείμενο απασχόλησης στα ΚΔΑΠ-μεΑ της Νεάπολης,  αλλά και μιας ακόμη – αντιστοίχως – στη Σιάτιστα. 
Επιπροσθέτως αναφέρθηκε και στη δαπάνη, ύψους 3.000 ευρώ (με το ΦΠΑ), για προβολή της ΔΕΥΑΒ στο TOP CHANNEL. Διαφημίσατε τη ΔΕΥΑΒ με 3000 ευρώ στο ΤΟΠΓιατί τη διαφημίσατε στο ΤΟΠ και δε τη διαφημίσατε σε κάποιο άλλο κανάλι, το οποίο ΤΟΠ δεν το έβλεπε κανένας στο Βόιο. Μόνος εσείς το βλέπατε, γιατί εσείς το παρακολουθήσατε, γιατί εσείς με τους δημοσιογράφους σας πηγαίνατε στα διάφορα πάρτι και στις διάφορες εκδηλώσεις, οπότε …εξηγήστε μου, γιατί “πήρατε” το ΤΟΠ και όχι κάποιο άλλο; Εδώ υπάρχει δόλος”ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε: “Θα βάλω και ορκωτούς λογιστές  να σας ελέγξουν …για να δούμε όλο αυτό το καιρό τι κάνατε”. 

Σε ό,τι αφορά τα πρώτα ερωτήματα του Δ. Λαμπρόπουλου, για τις προσλήψεις, άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΗΚΕΒΟ, Θεόκλητου Γιώτη, ο οποίος είπε πως δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις, αλλά για ανανεώσεις συμβάσεων, ενώ σχετικά με το ύψος των αμοιβών, διευκρίνισε πως τα χρήματα δεν είναι πολλά και πως με τις κρατήσεις δεν αντιστοιχούν ούτε σε 500 ευρώ μηνιαίως, ανά υπάλληλο.
 Στο ζήτημα της διαφημιστικής προβολής στο TOP CHANNEL αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Καραμπατζιάς,  ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του ζήτησε να πληροφορηθεί το νόημα και τη σκοπιμότητα της διαφημιστικής καμπάνιας της ΔΕΥΑΒ στο TOP CHANNEL. Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει και η απερχόμενη δήμαρχος, λόγω του ότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, με την Παναγιώτα Ορφανίδου να αρκείται στα ακόλουθα: “ Η σύμβαση που αναφέρθηκε για τη διαφήμιση της ΔΕΥΑΒ, νομίζω πως κατάλληλος να απαντήσει είναι ο πρόεδρος, γιατί δεν το γνωρίζω”. Ακούστε όλα τα προαναφερόμενα στο ηχητικό υλικό που ακολουθεί…



O Παρατηρητής …13/06/2014(kozan.gr)

«Μπαρουτιασμένος»  με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» ο νέος δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος. Στη χθεσινή συνεδρίαση τού δημοτικού συμβουλίου, ζητούσε – πεισματικά – να ενημερωθεί γιατί διαφημίστηκε η ΔΕΥΑ Βοΐου στο συγκεκριμένο κανάλι (και μόνο σ’ αυτό),  αφήνοντας υπονοούμενα για την ίδια τη δήμαρχο και για το δημοσιογράφο που απασχολούσε στο γραφείο τύπου του δήμου, αλλά και προεκλογικά στο συνδυασμό της . «Γιατί τη διαφημίσατε στο «Top» και δε τη διαφημίσατε σε κάποιο άλλο κανάλι, το οποίο «Top»  δεν το έβλεπε κανένας στο Βόιο; Μόνος εσείς το βλέπατε, γιατί εσείς το παρακολουθήσατε, γιατί εσείς με τους δημοσιογράφους σας πηγαίνατε στα διάφορα πάρτι και στις διάφορες εκδηλώσεις, οπότε …εξηγήστε μου, γιατί “πήρατε” το «Top»  και όχι κάποιο άλλο;», ανέφερε – σχεδόν – εξοργισμένος , αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς με την επιλογή του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού και ότι αυτή προήλθε από τη σχέση της ιδίας με το συνεργάτη της δημοσιογράφο, ο οποίος αποτελεί ταυτοχρόνως και συνδετικό κρίκο με το συγκεκριμένο ΜΜΕ.
Είναι όμως έτσι – ακριβώς – τα πράγματα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Όλα αυτά σχετίζονται και με την απουσία του Δημήτρη Λαμπρόπουλου από προεκλογικό debate (=τηλεμαχία) του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού;  
Τι ακριβώς περιελάμβανε το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σποτάκι για την προβολή της ΔΕΥΑΒ, πότε προβλήθηκε, για ποια περίοδο και με ποιο σκεπτικό, χωρίς αυτό να είναι κακό και να αιτιολογείται, δόθηκε αποκλειστικά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό; Είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων και που – προς το παρόν; – μένουν αναπάντητα, αφού η απερχόμενη δήμαρχος Βοΐου, πέταξε το «μπαλάκι» στον πρόεδρο της επιχείρησης και δεν υπήρξε καμία απάντηση. 
Για την αποφυγή όμως λανθασμένων εντυπώσεων, που ενδεχομένως να αδικούν το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, η διοίκησή του, έπειτα κι από τα όσα πολύ σοβαρά υπονόησε ο  νέος δήμαρχος Βοΐου, οφείλει, να λάβει θέση, δημοσιεύοντας τη δική της άποψη επί του θέματος, απαντώντας ταυτοχρόνως στα προαναφερθέντα ερωτήματα.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/167212#sthash.DrDIvSpO.dpuf

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΠΡΟΒΛΕΠΩ "ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ" ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ! ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΙΒΑΣΛΙΔΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ; ΓΙΑΤΡΕ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ