Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή του βουλευτή Γάκη Δημητρίου- ΣΥΡΙΖΑ -, εκ Πολυλάκκου καταγόμενος, προς τον Υπουργό Οικονομικών για την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ απαλλαγής και των κατοίκων των οικισμών Πολυλάκκου, Αξιοκάστρου, Τραπεζίτσας-Πεπονιάς, Κλήματος, και Πυλωρίου απο την καταβολή του ΕΝΦΙΑ

ΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επιστολή του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, εκ Πολυλάκκου καταγόμενος, προς τον Υπουργό Οικονομικών  για την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που αφορά την απαλλαγή των κατοίκων των οικισμών Πολυλάκκου, Αξιοκάστρου, Τραπεζίτσας-Πεπονιάς, Κλήματος, και Πυλωρίου απο την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.


ΠΡΟΣ
Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γκίκα Χαρδούβελη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με τον σεισμό του 1995 και μετά από εδαφολογικές μελέτες οι οικισμοί μας Πεπονιάς, Πολυλάκκου, Αξιοκάστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας- Παναρέτης και Πυλωρίου του Νομού Κοζάνης κρίθηκαν πολεοδομικά ανενεργοί (ΦΕΚ 1075/Δ/5-12-2002 άρθρο 6) και αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση τους σε έκταση που απαλλοτριώθηκε στην περιοχή της Νεάπολης Κοζάνης. Ο νέος οικισμός  δεν εχει ακόμα ολοκληρωθεί και ούτε ακόμα έχουν διανεμηθεί τα οικόπεδα στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να είμαστε ¨επί ξύλου κρεμάμενοι¨.
Ο χαρακτηρισμός των οικισμών μας σαν πολεοδομικά ανενεργοί, η απόφαση για την μετεγκατάσταση τους και η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του νέου οικισμού, οδήγησαν τους κατοίκους σε μετακίνηση σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα αφού καμία εργασία επισκευής ή μικροπαρεμβάσεων στα σπίτια τους δεν τους επιτρέπεται, με αποτέλεσμα να έχουν απαξιωθεί όλα τα κτίσματα.
Στους οικισμούς μας σήμερα παραμένουν πολλοί λίγοι κάτοικοι, κυρίως γέροντες, που αρνούνται να φύγουν από τον τόπο τους γιατί δεν έχουν άλλοι επιλογή. Οσοι δε μετακινήθηκαν από τους οικισμούς μας για διάφορα αστικά κέντρα, επιμένουν, για συναισθηματικούς κυρίως λόγους,  να διατηρούν τις κατοικίες τους ηλεκτροδοτημένες.
Σοβαρό θέμα προέκυψε και με τα χωράφια μας. Οι τότε Κοινότητες, πριν το 1995, προχώρησαν σε επέκταση των πολεοδομικών σχεδίων, με αποτέλεσμα τα γύρω απο τους οικισμούς μας χωράφια να φαίνονται ως οικόπεδα.

Κύριε Υπουργέ
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητάμε να μας απαλλάξετε από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ τόσο για τα ακίνητα όσο και για τα οικόπεδα, γιατί από την ώρα που πλέον έχει αποφασιστεί  η μεταφορά των οικισμών μας, δεν μπορεί να μένουν τα χωράφια τους ως οικόπεδα και μάλιστα σε περιοχές που απαγορεύεται η δόμηση.
Σε αντίθετη περίπτωση η τροπολογία που καταθέσατε θα είναι, δυστυχώς, χωρίς αντικείμενο, κενή περιεχομένου.

Με τιμή
Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων:


Πεπονιάς:


Πολυλάκκου: Θωμάς Μπριάζας


Αξιοκάστρου:


Κλήματος:


Τραπεζίτσας -Παναρέτης:


Πυλωρίου:


 

Υπουργό Οικονομικών 
        Κύριο Γκίκα Χαρδούβελη


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Επειδή ο νέος οικισμός για τα χωριά Πεπονιάς, Πολύλακκου, Αξιόκαστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας – Πανάρετης και Πυλωρών του νομού Κοζάνης,  δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ούτε ακόμα έχουν διανεμηθεί τα οικόπεδα στους δικαιούχους, οι κάτοικοι αυτών των 6 οικισμών παραμένουν και κατοικούν στους προυπάρχοντες πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς. Άρα δεν υπάρχει η ένοια της ¨παλαιάς θέσης¨ με αποτέλεσμα η ρύθμιση να είναι παντελώς άκαιρη, άστοχη και αναποτελεσματική αφού δεν καλύπτει κανέναν απο τους κατοίκους αυτών των οικισμών.
Προτείνουμε για τους οικισμούς μας τα ακίνητα και τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός των οικισμών αυτών να απαλλαγούν απο τον ΕΝΦΙΑ.
Πιστεύουμε, για να δικαιολογείται η πρόνοια της πολιτείας προς τους καταταλαιπωρημένους πολίτες αυτών των περιοχών, οτι η παράγραφος 3 της ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ- ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑΣ
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

«Γενικές διατάξεις για τη δημιουργία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων -

Σύσταση και καταστατικό της εταιρείας με την επωνυμία <ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ> - Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/39/ΕΕ της Επιτροπής της 26ης Νοεμβρίου 2012 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2006/17/ΕΚ»
πρέπει να διατυπωθεί ως εξής:

3«Για το έτος 2014, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., τα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται εντός της νήσου Κεφαλληνίας. Για το έτος 2014, ακίνητα και οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων των κηρυχθέντων ως πολεοδομικά ανενεργών οικισμών Πεπονιάς, Πολύλακκου, Αξιόκαστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας – Πανάρετης και Πυλωρών του νομού Κοζάνης, δυνάμει του από 5/12/2002 διατάγματος (Δ΄ 1075), απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

Με τιμή
Δημήτρης Γάκης
Βουλευτής Δωδεκανήσου 
Του ΣΥΡΙΖΑ 

καταγόμενος απο τον Πολύλακκο Κοζάνης.


ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ
Βουλευτές νομού Κοζάνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ