Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

kozan.gr: Σοβαρές καταγγελίες του Μανώλη Γκάση για το μισθό που λάμβανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βοΐου – Όπως ανέφερε, έπρεπε να αμείβεται με 600 ευρώ και εκείνος λάμβανε 1360 ευρώ – Ποια είναι η σημερινή κατάσταση της Δ.Υ.ΠΡΑ και τι αποφασίσθηκε για το μέλλον της


συνεδριαση δημοτικο συμβουλιο βοιου

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μανώλης Γκάσης,  κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βοΐου, στη συζήτηση – ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων Δ.Ε.Υ.Α.Β. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βοΐου) και Δ.Υ.ΠΡΑ. Α.Ε (Διαχείριση Υδάτων Πραμόριτσας).


 Ο κ. Γκάσης υποστήριξε πως ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β, την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο, ενώ έπρεπε να αμείβεται με το ποσό των 600 ευρώ (δηλ. το 1/4 του μισθού του δημάρχου), λάμβανε – σύμφωνα με τη νέα διοίκηση της επιχείρησης – 1360 ευρώ, ενώ αντιστοίχως – και παρατύπως – ο μισθός του αντιπροέδρου ανερχόταν στα 900 ευρώ. Πρόταση του κ. Γκάση είναι τα χρήματα αυτά να επιστραφούν, από εκείνους που τα εισέπραξαν χωρίς να τα δικαιούνται. Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες δεν υπήρξε καμία απάντηση από την αντιπολίτευση και το συνδυασμό της Παναγιώτας Ορφανίδου, ενώ ο κ. Γκάσης, μεταξύ άλλων, έθεσε και το ζήτημα του υπεράριθμου – κατά την άποψή του – προσωπικού της επιχείρησης, το οποίο μέχρι 31/08 ανερχόταν σε 32 εργαζομένους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Δ.Υ.ΠΡΑ, αυτό που προέκυψε – σε γενικές γραμμές – από το σύνολο των τοποθετήσεων, είναι ότι πρόκειται για προβληματική εταιρεία, η οποία όμως είναι μείζονος σημασίας για το Βόιο, σε ό,τι αφορά την παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού και την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, γι’ αυτό και επιβάλλεται άμεση ανασυγκρότηση του Δ.Σ., ώστε να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα.  Το γεγονός ότι από το 2008 μέχρι και σήμερα δε δημοσιεύονται οι ισολογισμοί της (όπως θα έπρεπε), σε συνδυασμό με κάποιες ακόμη παθογένειες, θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της, αφού βάσει της κείμενης νομοθεσίας, που διέπει το καθεστώς των ανωνύμων εταιρειών και των Ο.Τ.Α., θα έπρεπε – κανονικά – από καιρό, με την υφιστάμενη κατάσταση, να είχε αναστείλει τη λειτουργία της. 

Αυτό που τελικά αποφασίστηκε, κατόπιν συζήτησης περίπου δύο ωρών, αλλά και της τελικής εισηγήσεως του δημάρχου Δημήτρη Λαμπρόπουλου, είναι η άμεση σύγκληση των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα ανοιχτά ζητήματα και να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατόν.
kozan.gr

Αποσπάσματα από τη συνεδρίαση video sierafm

2 σχόλια:

  1. ΒΓΑΛΤΑ ΜΑΝΩΛΗ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΑΣΗΣ. ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ