Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Γρεβενά- Βόιο:Δίπολο Ανάπτυξης!

Δεν μας δένει μόνο η ανάγκη.

Μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί, κοινές πολιτισμικές καταβολές(ήθη έθιμα, δημοτική μουσική, μαστοροχώρια) και τοπικό γλωσικό ιδίωμα, δεσμοί μέσω της εκπαίδευσης, του ιστορικού Τυμνασίου Τσοτυλίου, δεσμοί μέσω τηςεκκλησίας, της μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης και δεσμοί μέσω της διοίκησης( Δικαστική δικαιοδοσία) καθώς και ... οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που διατηρούνται αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα νέο αναπτυξιακό "πλαίσιο- σύμφωνο" μεταξύ αυτών των δύο πόλων που προσβλέπουν πολλά από την αμοιβαία κοινή πορεία στο μέλλον!

Ήδη λειτουργούμε στά όρια της ίδιας περιφερειακής δομής.

Ένα μεγάλο τμήμα του βορρά της ΠΕ Γρεβενών θα υδρεύεται σύντομα από το φράγμα της Πραμμόριτσας, πολλές δε δραστηριότητες στον αγροτικό τομέα έχουν κοινή αφετηρία την καινοτόμα προσπάθεια που κάνει ο επικεφαλής της παράταξής μας με την μονάδα παραγωγής και μεταποίησης βιολογικών προϊόντων, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης.

Πολλές άλλες κοινές δράσεις στον πολιτισμό, στην παραγωγή αγροτικών ποιοτικών προϊόντων, στην μεταποίηση, στον αγροτουρισμό με την ανάδειξη της δυτικομακεδονικής διατροφής, των πέτρινων γεφυριών, των μοναστηριών, της ντόπιας αρχιτεκτονικής κλπ πρέπει να εξειδικευτούν και να υλοποιηθούν μέσω της διαδημοτικής και ενδοπεριφερειακής συνεργασίας την οποία θα προωθήσουμε και θα συνδράμωμε ποικιλοτρόπως.

Ενα άμεσο βήμα σύσφιξης της επικοινωνίας, των σχέσεων και της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, είναι η λειτουργία απευθείας λεωφορειακής γραμμής, μέσω του ΚΤΕΛ, που θα ενώνει καθημερινά Πεντάλοφο Τσοτύλι και Νεάπολη με τα Γρεβενά καθ όλη τη διάρκεια του έτους!

Η ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας, όπως προτείναμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στα Γρεβενά, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στό πάγιο αυτό και ιστορικό αίτημα του Βοϊου και των Γρεβενών!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος "Αρχή...ζουμε μαζί"


http://greveniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ