Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη


Κρίσιμη θα είναι η τηλεδιάσκεψη που θα έχει αύριο με τους επικεφαλής της τρόικας ο κ. Βενιζελος. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να επισπευσθεί η διαδικασία σχετικά με τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την έγκριση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθούν τα μέτρα, το δημοσιονομικό πλαίσιο και οι στόχοι για το 2011 και το 2012 εν όψει της κατάρτισης του προσχέδιου του προϋπολογισμού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ακόμη ότι τα πολιτικά κόμματα και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση, αλλά όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, επιτρέποντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να τα αναπαράγουν και να τα διογκώνουν.
«Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα της ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι η σταθερότητα και η «πολλαπλή εγγύηση» της ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ